Meslek Yüksekokulumuz, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Eren Gürsoy Özdemir ve Ormancılık Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Nevzat Ada koordinatörlüğünde,  Ulus Orman İşletme Müdürlüğü konferans salonunda, 6-10 Mart tarihlerinde, Müdürlüğe bağlı İşletme Şefliklerinde görevli Orman İşletme Şeflerine "Ormancılıkta Harita ve CBS Uygulamaları" konulu eğitim verildi.

Ormancılıkta Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), mesçere haritası veri tabanı oluşturulması, sayısallaştırma, kadastro uygulamaları, projeksiyon-dönüşüm ve veri aktarımı çalışmalarını içeren eğitim programında söz alan Ulus Orman İşletme Müdürü Sayın Kazım Kılıçarslan, "Ülkemiz ormanlarının süreklilik prensiplerine uygun işletilmesi için Ormancılıkta Harita ve CBS uygulamaları büyük önem taşımaktadır. Müdürlüğümüz ve Yüksekokul iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz bu önemli eğitimlerde emeği geçen başta Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER' e ve kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda, ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek programlar, iş birliktelikleri ve eğitim konuları üzerine sohbet edildi.

• Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

• TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

• Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Arazi Tatbikatı Yaptırıldı.

• Meslek Yüksekokulumuzun tüm programlarının dahil olduğu İşyeri Uygulama Eğitimi değerlendirme sınavları tamamlandı.

• TÜBİTAK 2209-A Programı 2022/2 dönemi kapsamında Meslek Yüksekokulumuzdan "Dört Proje" Desteklenmeye Hak Kazandı.

• Ulus Orman İşletme Müdürlüğü Personellerine “Ormancılıkta Harita ve CBS Uygulamaları” konulu eğitim verildi.

• “Ormancılıkta Üretim” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.

• Ulus Meslek Yüksekokulu Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

• Ulus Meslek Yüksekokulumuz Mezunları ile Buluşma Gerçekleştirildi.

• Meslek Yüksekokulumuz, bölüm ve sınıf temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi.