Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Arazi Tatbikatı Yaptırıldı.

Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencilerine 01.11.2023 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz ve Ulus Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile arazide bir uygulama eğitimi verilmiştir. Eğitime bölümümüz öğretim elemanlarından Doç. Dr. Ş. Teoman GÜNER, Doç. Dr. Bilge TUNÇKOL ve Öğr. Gör. Nevzat ADA ile Ulus Orman İşletme Müdürü Kazım KILIÇARSLAN, Orman İşletme Şefleri Sevtap KIRAN ve Sercan ALEMDAR, Orman Muhafaza Memuru Osman ÇANKAYA ve Orman Depo Sorumlusu Hamide ÖZKAN katılmıştır.
Uygulamada ağaç seçim, damgalama, kesim ve mesaha işlemleri yerinde uygulamalı olarak yapılmıştır.  Damgalama ve kesim tekniği tatbikatında iş sağlığı ve güvenliği, güvenli kesim teknikleri hakkında bilgiler verilmiştir.  Sonrasında odun emvalinin depoya gelinceye kadar hangi süreçlerden geçtiği konularında İşletme Müdürü ve İşletme Şefleri tarafından teknik bilgiler, Orman Muhafaza Memurları tarafından da uygulama hakkında bilgiler verilmiştir.
  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

• TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

• Ormancılık Bölümü Öğrencilerine Arazi Tatbikatı Yaptırıldı.

• Meslek Yüksekokulumuzun tüm programlarının dahil olduğu İşyeri Uygulama Eğitimi değerlendirme sınavları tamamlandı.

• TÜBİTAK 2209-A Programı 2022/2 dönemi kapsamında Meslek Yüksekokulumuzdan "Dört Proje" Desteklenmeye Hak Kazandı.

• Ulus Orman İşletme Müdürlüğü Personellerine “Ormancılıkta Harita ve CBS Uygulamaları” konulu eğitim verildi.

• “Ormancılıkta Üretim” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.

• Ulus Meslek Yüksekokulu Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

• Ulus Meslek Yüksekokulumuz Mezunları ile Buluşma Gerçekleştirildi.

• Meslek Yüksekokulumuz, bölüm ve sınıf temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi.